Telefoon: +31 6 21 69 08 40

OPEN: 7 dagen | 8.00 - 21.00 uur

Blauwedijk 2, Dalfsen

Jersey Boerderij

Vandaag de dag straalt de Jersey boerderij Klein Slendebroek nog steeds dezelfde authenticiteit en charme uit als jaren geleden. Als een van de oudste boerderijen in de regio, is haar erfgoed doorweven met verhalen van generaties boeren en hun families.

De Jersey koeien op Klein Slendebroek staan bekend om hun karakteristieke uiterlijk en melkkwaliteit. Ze hebben meestal een lichtbruine kleur en zijn populair vanwege hun rustige temperament. De boerderij draagt bij aan het behoud van dit koeienras.

0Z8_6615_©RobertWestera_HR

Welkom

Wij zijn Bert en Esther, de trotse nieuwe eigenaren van deze bijzondere boerderij. Een plek waar we het ‘open weiland’ gevoel omarmen en graag met jullie willen delen.

Het begon allemaal met een passie voor boeren op ons agrarische bedrijf aan de Hessenweg. Een plek aan de Vecht waar we fantastische jaren hebben gehad. Maar nu hebben we ons thuis gevonden in de Jersey boerderij Klein Slendebroek in de bossen van Den Aalshorst.

Lees meer over ons
+31 6 21 69 08 40
Jersey-Koeien_Klein-Slendebroek_Ruitenberg_RobertWestera_web5546

Rustpunt

Stop eens even, kijk om je heen en luister naar de stilte. Zie je dat bankje? Ga lekker zitten en geniet van een heerlijke cappuccino, gemaakt van Jersey A2 melk! Rondje gefietst of gewandeld? Neem je tijd, kom op adem, pak je rustmomentje en aai de snuit van een nieuwsgierige Jersey koe.
Puur natuur, om je heen. Maar ook in jezelf, als je tot jezelf komt. En bewust kiest voor natuurlijke voeding. We bieden jou een uniek rustpunt op ons erf, waar we ook de excellente Jersey A2 koemelk, roomboter, kaas en meer gezonde producten verkopen.

0Z8_6670_©RobertWestera_HR

Omgeving

Iedere bezoeker die de Jersey boerderij Klein Slendebroek weet te vinden, heeft een parel ontdekt! Verborgen in een afwisselend landschap vol bezienswaardigheden. ‘Pak je tas op, en wandel of fiets vanaf de boerderij de bossen van Den Aalshorst in, bekijk Havezathe Den Berg of bezoek het mooie dorp Dalfsen.

Jersey-Koeien_Klein-Slendebroek_Ruitenberg_omgeving

Trekkersplaatsen

Toe aan rust? Kamperen op de trekkersplaatsen bij onze Jersey Boerderij betekent: iedere ochtend wakker worden in de natuur en genieten van de rust en al het moois om je heen. Terwijl je proeft van onze Jersey lekkernijen, kun je ondertussen genieten van een geweldig uitzicht op de natuur. Geen water en stroom. Slapen als het donker is en opstaan als je het gefluit van vogeltjes hoort. Deze trekkersplaatsen zijn uitermate geschikt voor de natuurliefhebber en ‘basic’ kampeerder.

Jersey-Koeien_Klein-Slendebroek_Ruitenberg_RobertWestera_web5720

Boerderijwinkel

In het winkeltje op het erf worden veel gezonde Jersey producten aangeboden. Zoals de milde Jersey yoghurt voor een gezond ontbijt of als eiwitbron na een intense work-out. Maar ook de unieke Jersey kaas van niet afgeroomde melk, dus zo van de koe in de kaas.

Nieuwsgiering naar deze Jersey producten?
Kom langs in onze boerderijwinkel of laat het bezorgen.

Jersey-Koeien_Klein-Slendebroek_Ruitenberg_RobertWestera_web5806

Historie van de boerderij

Vandaag de dag straalt de Jersey boerderij Klein Slendebroek nog steeds dezelfde authenticiteit en charme uit als jaren geleden. Als een van de oudste boerderijen in de regio, is haar erfgoed doorweven met verhalen van generaties boeren en hun families. Neem een duik in deze rijke historie van deze boerderij in de bossen van het prachtige landgoed Den Aalshorst en maak kennis met de landgoedeigenaren en de families die het agrarisch bedrijf hebben voortgezet.

Jersey-Koeien_Klein-Slendebroek_Ruitenberg_RobertWestera_web5775

Jersey Koeien

Onze kleine bruine koeien hebben een lief karakter. Ze zijn intelligent, nieuwsgierig en laten zich makkelijk aaien. Hoewel wij Jersey koeien houden vanwege de speciale Jersey melk, is ook het vlees van dit ras is bijzonder. Een Jersey koe kan met weinig voer goed uit de voeten en is één van de voorlopers voor een duurzame landbouw. Dit sierlijke en efficiënte ras wint daarom in Nederland in rap tempo aan populariteit en heeft ook ons hart veroverd!

Jersey-Koeien_Klein-Slendebroek_Ruitenberg_RobertWestera_web5504