Telefoon: +31 6 21 69 08 40

OPEN: 7 dagen | 8.00 - 21.00 uur

Blauwedijk 2, Dalfsen

Je herkent haar aan haar hoge knuffelgehalte

Met haar lange wimpers en vriendelijke oogopslag wil ze niets liever dan aandacht vangen. En dat lukt deze charmante dame. Want jij wilt niets liever dan even over haar witte snoet aaien…

Lady Brown is de oudste koe op de Jerseyboerderij Klein Slendebroek. Net als haar zusjes en vriendinnetjes is ze bruin en kleiner dan de ‘normale’ zwartbonte koe. Ze is vanwege haar leeftijd niet echt de leider van de groep, – dat laat ze over aan de wat jongere en sterke Jersey- , maar wel de liefste. Je herkent haar dan ook aan haar hoge knuffelgehalte. 

Bijna alle koeien worden een aantal maanden na het afkalven weer geïnsemineerd en drachtig. Bij oudere koeien duurt dit vaak wat langer, daar moet je wat meer geduld mee hebben zegt Bert. Lady Brown is ook zo’n koe en geduld wordt vaak na enkele maanden beloond met uiteindelijk een prachtig kalfje.

Lady Brown is daarom in de kudde al snel te vinden als de dame die veel ligt, in het gras of op het zaagsel, en maar blijft herkauwen. Het dollen laat ze over aan de jonkies die ook meteen in de benen komen als je de stal in komt. Lady Brown maakt minder aanstalte om naar de melkstal te gaan, maar wil het liefst dat je lekker bij haar komt zitten. Of nog beter: naast haar komt liggen om gewoon even stil te zijn en te genieten van je dag!

Jersey-Koeien_Klein-Slendebroek_Ruitenberg_RobertWestera_web5703

Jersey koeien

Onze kleine bruine koeien hebben een lief karakter. Ze zijn intelligent, nieuwsgierig en…

Jersey-Koeien_Klein-Slendebroek_Ruitenberg_RobertWestera_web5667

Werken met Jersey’s

Je wilt iedere koe goed leren kennen en weten hoe ze de nacht…

Jersey-A2-zuivel-yoghurt-Klein-Slendebroek-Dalfsen-meisje

Jersey A2 zuivel

Jersey melk is populair omdat het van nature 20% meer proteïne bevat, en ook…

Jersey-Koeien_Klein-Slendebroek_Ruitenberg_RobertWestera_web8060

Contact

Kom langs, ervaar de rust en ontmoet onze toppers. Blauwedijk 2, Dalfsen…